Goedbouw

Bijzonder trots zijn we op het eindresultaat van de totaalrenovatie van het bijzondere en ruimte appartement op de bovenste twee verdiepingen van een historisch grachtenpand aan de Keizersgracht in Amsterdam. Dit alles naar ontwerp van architecten VW studio in Amsterdam.

Omdat het gebouw op de monumentenlijst staat (Rijksmonument) waren de wijzigingen in de bouwconstructie die waren toegestaan, beperkt. VW studio heeft eerst samen met de gemeente het gebouw geïnventariseerd en beschreven welke delen historisch waren en welke de afgelopen jaren zijn toegevoegd. Hierdoor werd een goed beeld verkregen van wat  verwijderd/gewijzigd kon worden.

De historische dakconstructie moest deels worden vervangen. Voor het vervangen van grote balken heeft GoedBouw door heel Nederland gezocht naar een historische draagbalk met de juiste afmetingen. Na het vinden van dit grote stuk hout, dat op zichzelf al honderden jaren oud was, werd het naar Amsterdam getransporteerd en voorzichtig op zijn plaats gebracht.

Het appartement werd de perfecte mix tussen het historische gebouw en de hedendaagse architectuur, complementair aan elkaar en een nieuw thuis voor een gezin in het centrum van Amsterdam.

Menu